AKSARAY T TİPİ KAPALI VE AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU
ZİYARETCİLERİN DİKKATİNE

ZİYARETCİLERİN DİKKATİNE

ADALET BAKANLIĞI  Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 27/11 /2021 tarih ve 77204178.207.00/14785/122726  sayılı  yazılarına  istinaden Aralık ayı görüş tedbirleri;

COVID-19 Pandemi sürecinde, Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun tavsiye kararları doğrultusunda Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca yaptırılan açık ve kapalı görüşlerin belirlenen kurallar çerçevesinde 2 yakını ve 18 yaşını doldurmamış çocukları ile 1 kez açık görüş, 2 kez kapalı görüş şeklinde yaptırılması, açık görüş hakkını kullanamayan ya da kullanmak istemeyen hükümlü ve tutuklulara 3 kez kapalı görüş yaptırılması kararı alınmıştır.
Bu kapsamda açık görüşler esnasında alınacak tedbirler belirlenmiş ve ziyarete gelen hükümlü tutuklu yakınlarının alınacak tedbirler konusunda bilgilendirilmesi ihtiyacı doğmuştur.
COVID-19 pandemi sürecinde gerek hükümlü/tutuklular gerekse ziyaretçiler açısından bulaş riskinin ortadan kaldırılabilmesi amacıyla;

  1. Kurumlara girişlerde ateş ölçer ile ateş ölçümü yapılacak olup; ateşi 38 derece ve üzerinde olanların ziyaretine izin verilmeyecektir.
  2. Ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı belirtisi ve/veya temas öyküsü olan kişilere ziyaret izni verilmeyecektir.
  3. Ziyarete gelen kişilerin ağzı ve burnu kapayacak şekilde kuralına uygun maske takması, ziyaret boyunca maskelerini çıkarmamaları gerekmektedir.

     4- Görüşme sırasında hükümlü ve tutuklular ile ziyaretçiler arasına maskenin      uygun şekilde takılı olması şartıyla anlık tokalaşma, sarılmaya izin verilebilecek; ancak kesinlikle maskenin çıkarılmasına müsaade edilmeyecektir.

     5- Ziyaret bitiminde de sosyal mesafe korunarak ziyaretçilerin kurumdan çıkışları sağlanacaktır.

      6-  Açık görüş süresi 30 dakika ile sınırlandırılmıştır.