Soru 1 : Hükümlü/Tutuklular Telefonda Kimlerle Görüşebilir?
Soru 2 : Hükümlü/Tutuklu ile telefon görüşü yapmak için istenen belgeler nelerdir?
Not 1 : Hükümlü/Tutuklulara yatırılacak para sadece TL tutarında olacaktır.
Not 2 : Hükümlü/Tutuklular adına yatırılacak para limitinde sınırlama yoktur.
Not 3 : Yapılan havale/eft işleminde gönderici notu kısmı bilgileri üzerinden tutuklu/hükümlünün kesin olarak tespit edilememesi durumunda paranın gönderilen hesaba iadesi yapılacaktır.
Soru 3 : Dışardan Hükümlü/Tutuklu'ya nasıl eşya gönderebilirim?
PTT aracılığıyla.
Soru 4: Dışardan Hükümlü/Tutuklu'ya yiyecek, içecek ve benzeri gıdalar getirebilir miyim veya gönderebilir miyim?
Kuruma yiyecek, içecek ve benzeri gıda girişi yasaktır. Açık görüş esanasında Hükümlü/Tutuklu görüş öncesi Kurum Kantini'nden yiyecek, içecek ve benzeri gıdaları temin ederek yakınları ile tüketebilirler.
Soru 5 : Hükümlü/Tutuklu'ya gönderilebilecek eşyalar nelerdir ?
Hükümlülerin koğuş, oda ve eklentilerinde birer adet palto, manto ve mont, iki adet ceket veya ceket yerine kullanılabilen hırka, dört adet pantolon ve/veya etek, bayan için iki adet elbise, bir takım eşofman, dört adet gömlek, iki adet kazak, iki takım pijama, bir spor ayakkabısı, bir kışlık ayakkabı, bir iskarpin, üç adet tişört, bir adet kemer, gerektiği kadar iç çamaşırı, çorap, bir terlik, havlu ve bir bornoz ile kaşkol, 25/11/1925 tarihli ve 671 sayılı Şapka İktisâsı Hakkında Kanuna aykırı olmayan bir adet şapka bulundurulmasına izin verilir.
Not 1 : Gönderilen giysiler iç ve dış güvenlik görevlilerinin giymekte olduğu üniformalara benzer şekil ve renkte olamaz.
Not 2 : Hükümlüler, kendilerine idare tarafından verilen nevresim takımı ve battaniye dışında, kantinden temin edilmek şartıyla bir adet nevresim takımı ve iklim koşulları değerlendirilerek idarenin uygun göreceği sayıda battaniye bulundurabilir.
Not 3 : Hükümlüler, koğuş, oda veya eklentilerinde, kantinden temin edilmek koşuluyla kişisel ve çevresel temizliklerini temin için tarak, saç fırçası, sabun, kese, diş macunu, diş fırçası, tıraş sabunu, şampuan, parfüm, krem, saç boyası, çakısı bulunmayan tırnak makası, plastik saplı tıraş bıçağı, beş adet plastik elbise askısı, çamaşır mandalı ve gündelik hayatta kullanılan plastik eşyalar ile idarece uygun görülen uzunlukta çamaşır ipi bulundurabilir.
Soru 6 : Ziyaret notları nelerdir ?
Not 1 - Görüşlere görüş öncesi kayıt işlemleri nedeniyle yarım saat kadar erken gelmeniz gerekmektedir.
Soru 7: Ziyarete gelirken nelere dikkat etmeliyim ?.
• Üzerinizde ceza infaz kurumuna sokulması yasak olan kesici, delici aletler, silah, cep telefonu, sim kartı, şarj aleti gibi şeylerin bulunmadığından emin olunuz.
• Kayıt ve arama gibi işlemler için ziyaret saatinden bir süre önce gelmeniz yararınıza olacaktır.
• Vücudunuzda tıbbi nedenlerle takılmış bulunan platin vb. duyarlı kapının ikaz vermesine neden olacak malzeme varsa bunun takılı olduğuna dair belge getiriniz..
Soru 8: Avukat görüş saatleri ne zaman yapılmaktadır ?
Hükümlü ile avukatı, meslek kimliğinin ibrazı üzerine, tatil günleri dışında ve çalışma saatleri içinde, bu iş için ayrılan görüşme yerlerinde, konuşulanların duyulamayacağı, ancak; güvenlik nedeniyle görülebileceği bir biçimde, açık görüş usulüne uygun olarak yapılır.
Soru 9 : Yakınıma yiyecek içecek getirebilir miyim ?
Adalet Bakanlığının ilgili genelgesinde belirtildiği üzere Hükümlü ve Tutuklular kendilerine verilen iaşe harici ihtiyaçlarını kurum kantininden temin etmektedirler. Dolayısıyla dışarıdan kuruma yiyecek içecek girişi yasaktır. Açık görüş günlerinde hükümlü ve tutuklular daha önceden kantinden temin ettikleri yiyecek ve içecekleri yakınlarıyla görüş yerlerinde tüketebilirler.
Soru 10: Yakınımla ne kadar görüş yapabilirim ?
Adalet Bakanlığın konuyla ilgili yeni genelgesinde belirtildiği üzere görüş süresi yakınıyla görüşmeye başladığı andan itibaren geçerlidir. Bu görüşmeler yarım saatten az, bir saatten fazla olmaz.
Soru 11 : Açık görüş günleri değiştirilebilir mi ?
Belirlenen kurallar çerçevesinde açık görüş günleri kurum idaresi tarafından belirlenmiştir. Değiştirilemez.
Soru 12 : Yakınım ilköğretim okulu mezunu veya ilköğretim okulunu okurken terk etti, eğitime devam etmesi için hangi evraklar gereklidir ?
İlköğretim okulu mezunu olanların Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılabilmesi için İlköğretim Diplomasının olması gerekmektedir (Diplomanın aslı olmasına dikkat ediniz).
İlköğretimi yarıda bırakan kişilerin ise Açık Öğretim Ortaokuluna kayıt yapılabilmesi için terkettiği okuldan ıslak imzalı (e-imzalı olarakta verilebilir) ve mühürlü tasdiknamesi ile not durumunu gösterir çizelgeyi kurumumuza iletmesi gerkmektedir.
Soru 13 : Yakınım Lise okurken terk etti veya kayıt yaptırıp hiç gitmedi, eğitimine devam edebilmesi için hangi evraklar gereklidir ?
Aynı şekilde Lise eğitimine kayıt yapılabilmesi için terk edilen Liseden ıslak imzalı veya e-imzalı tasdikname ile not durumunu gösterir belgenin kurumumuza iletmesi gerekmektedir.
Soru14: Görüş saatimi nasıl öğrenebilirim?
Göruşle ilgili sorularınız için 0382 213 10 65 arayarak 1115 tuşlayıp ziyaret kayıt biriminden öğrenebilirsiniz.